Help! Hoofdhuidproblemen

Help! Hoofdhuid problemen

Iedereen heeft er wel eens mee te maken, hoofdhuid problemen. Schilfertjes, jeuk, haaruitval, vette hoofdhuid. Heel erg vervelend, maar wat doe je eraan? De vraag is, waar komt het vandaan? Dat is niet altijd makkelijk te beantwoorden. Het kan door stress komen, door medicijnengebruik, door gebruik van verkeerde shampoos of cosmetica, door een tekort aan voedingsstoffen, door ziekte, hormoonveranderingen, weersveranderingen, door gewichtsverlies, door het aangaan van verwarming in huis. Een hele waslijst!

Probeer voor jezelf te kijken wat van invloed zou kunnen zijn. Er zijn gelukkig diverse oplossingen te bedenken. Ik probeer met mijn klant altijd te zoeken naar de juiste oplossingen door bovenstaande te bespreken. En dan vervolgens te kiezen voor de juiste shampoo, zo is er zeker wat verbetering te halen. Hieronder leg ik drie problemen uit en de daarbij behorende oplossing.

Haarverlies: Therapeutic Green tea energizing vitality hair bath.

Haarverlies kan verschillende oorzaken hebben, maar vele ontstaan door het DHT hormoon, dit is een bij-hormoon van testosteron welke kan zorgen voor haarverlies. (zowel bij vrouwen als mannen). In deze shampoo zitten drie belangrijke ingrediënten die ik zal toelichten:
-cafeïne: deze remt de productie van het DHT-hormoon
-mint: werkt stimulerend, verkoelend en tintelend op de hoofdhuid
-insuline: is een prebiotica uit witlof, stimuleert de gezonde hoofdhuid. (voeding voor de goede bacteriën)

Vet haar: Therapeutic Green tea purifying anti-sebum hair bath.

Door o.a over stimulatie, verkeerde shampoos, te heet water gebruik, hormonale invloeden kan je snel vet haar krijgen. Je hebt een overproductie aan talg. Deze shampoo gaat je helpen om de hoofdhuid terug in balans te krijgen dmv 4 ingrediënten:
-Zincidone(zink): werkt antiseptisch, remt de vermenigvuldiging van bacteriën af, stimuleert de epidermis en versterkt de huid barrière.
-Cuivridone(koper): reguleert de activiteit van de talgklier, door huidsmeer te verminderen.
-Sopholiance: een stof uit tarwe en koolzaad, werkt antimicrobieel en geur neutraliserend
-groene thee: helpt bij in balans houden van de huid, geeft rust en werkt ontstekingsremmend.

Schilfertjes/roos/jeuk/psoriasis: Therapeutic Green tea stop dandruff hair bath.

Onzuiverheden op de huid veroorzaken schimmels, onrust, jeuk etc. Ook verkeerde ingrediënten in cosmetica verstoren de huidbalans, of een disbalans in je darmen kunnen huidproblemen veroorzaken. Deze shampoo kan je goed op weg helpen om “rust” te creëren. Ik licht de belangrijkste ingrediënten toe.
-zinkpyrithion: werkt antibacterieel en helpt de celdeling terug in balans te krijgen
-groene thee: is een antioxidant, rijk aan vitamines en mineralen, voeding voor je huid
-salicylzuur: is een verweker, deze weekt dus de dode huidcellen los, zodat de huid lucht krijgt
-biolin: prebiotisch suiker welke helpt de natuurlijke huidflora te herstellen

Deze drie shampoos zijn allemaal veilig te gebruiken voor gekleurd haar, voor jong en oud en zo nodig voor dagelijks gebruik. Ik adviseer deze shampoos minimaal 3 maanden te gebruiken om het maximale effect eruit te halen en niet te wisselen tussendoor met iets anders. Na de
shampoo kun je natuurlijk wel je conditioner of reconstructor gebruiken voor extra verzorging en je stylings / finishingsproducten.

Heb je nog vragen? Contact mij gerust.