Herstellende shampoo

Herstellende shampoo.

Om te weten wat deze shampoo inhoud zal ik je eerst wat korte kennis over “haar” geven. Ons hoofdhaar bestaat voor 90% uit proteïne en voor 10% uit vocht. Proteïne/keratine is de bouwstof van ons haar en zorgt voor de sterkte van ons haar. Vocht zorgt voor de souplesse van ons haar. Wanneer we haar door de midden snijden dan zien we drie lagen:
kern; het merg
daaromheen; de schors
buitenkant; de schubbenlaag.

Als ons haar helemaal in tact is dan is ons haar gezond, glanzend en soepel vallend en zijn deze drie lagen volledig in tact. Omdat velen van ons toch graag eens een andere kleur willen of het dagelijks föhnen, stylen, touperen, graag zwemmen, in de zon lopen, een staart in doen e.d. ontstaat er slijtage. Dit moeten en kunnen we herstellen. Hoe is afhankelijk van de slijtage, in welke laag.

Heb je nu gespleten haarpunten aan de uiteinden, dan is er maar één oplossing: een stukje afknippen. Hetzelfde geldt voor die witte bolletjes waar het dan afbreekt, beste is dan om het slechte stukje eraf te knippen, om te voorkomen dat het verder scheurt of breekt. Vervolgens starten met de herstellende shampoo voor het verbeteren van de gezondheid van je haar.

De shampoo keuze.
Belangrijk is dat je altijd een shampoo gebruikt zonder zeep, ook wel sulfaten genoemd. Waarom? Omdat sulfaten je haar uitdrogen en niet goed zijn voor je hoofdhuid, je hoofdhuid doet er namelijk zeven dagen over om er volledig van te herstellen. Ook zorgen ze voor kleurverlies. Toch wel heel erg zonde als je net je haar hebt laten kleuren bij de kapper en daardoor je kleur sneller vervaagd. Zorg dat een shampoo geen parabenen bevat. Dit zijn allergene stoffen, bedoeld voor de houdbaarheid. (conserveringsstoffen). Ze zijn bacteriedodend, (zowel de goede als slechte bacteriën worden gedood) en ze werken hormoonverstorend. Ook niet echt fijn. Nu werkt een shampoo reinigend maar ook verzorgend/voedend en een conditioner/masker werken herstellend en sluiten ook de haarschubben mooi af.

Mijn advies voor de beste shampoo, is er een van hoogwaardige nutriënten die je haar kunnen verbeteren en rijk zijn aan proteïnen. Deze proteinen heb je nodig als je haar snel breekt of juist kracht nodig heeft. Een voorbeeld hiervan is Quinoa. Een superfood dat rijk is aan aminozuren. 100 aminozuren is hetzelfde als één proteïne. De shampoo van Oolaboo heeft bijvoorbeeld een hoge dosering quinoa in hun shampoo zitten. Deze shampoo zorgt er dus voor dat je haar na vijf  wasbeurten al 32% haarverbetering krijgt. Daarnaast kan er ook babassu-olie of macadamia-olie in zitten, die zorgen voor de hydratatie, dus voor de souplesse van je haar.

Er zijn zo veel verschillende ingrediënten verwerkt in een goede herstellende shampoo. Ieder haartype is ook anders en kun je testen op proteïne te kort of vocht te kort. Dus wil jij weten welke shampoo het beste voor jou geschikt is? Laat het mij dan weten en dan kijken we er samen naar.