Snelle tips!

Je hebt vast wel eens van die momenten of situaties dat je een “snelle” tip zou willen krijgen, omdat je tegen een kleine irritatie of probleempje aanloopt met je haar. Hieronder een paar tips die ik regelmatig deel met mijn klanten. Simpele trucjes die hartstikke handig zijn! én je gewoon zelf thuis kunt toepassen.

Tip 1:
Geen tijd om je haren te wassen? Maar je baalt wel van dat “vettige” randje? Of dat je haar te plat zit om goed de deur uit te gaan? Gebruik ‘In between washes dry shampoo’ of de volumepoeder van Oolaboo. Twee toppers, de één voor dat vettige randje rond je contour en de andere geeft die boost van volume, én zorg dat je een handig toupeerborsteltje hebt. Echt onmisbaar in je tas of badkamer. Beide producten bevatten poeder dat talg absorbeert. Dus zo kun je toch netjes en snel de deur uit zonder te hoeven wassen.

Tip 2:
Last van statisch haar? Dat komt vaak voor tijdens winterse dagen. De luchtvochtigheid lager dan anders en zo ontstaat statisch en knetter-haar. Daar zijn oplossingen voor. Spray haarlak op je haar en op je borstel, even door borstelen en je statische haar verdwijnt. Maar ook hydratatie, d.m.v een serum, een voedende olie of punten crème. Gebruik een kleine hoeveelheid, wrijf over je handen en strijk door je haren. Het helpt!

Tip 3:
Baal jij ook van een platte kruin na het slapen? Daar is wat aan te doen. Start met föhnen van je haren in tegengestelde richting v.d kruin. Of hang ondersteboven met je hoofd. Zorg wel voor de juiste versteviging. Bijvoorbeeld een aanzetmousse of een zoutspray, ik gebruik de 2 toppers van Oolaboo. Hierdoor krijg je flinke volume. Als je wat langer haar hebt dan kun je gaan slapen met een staartje op je kruin. Als je voor slapen gaan een klein staartje maakt op de kruin met een zacht elastiekje en deze de volgende ochtend verwijdert dan blijft je kruin bol staan. Slaap op een zijden kussensloop. Hierdoor word je haar minder warrig en blijft je geföhnde haar langer in model zitten. Toupeer je kruin, gebruik de droogshampoo en draai 1 of 2 klittenband rollers in je haar op je kruin. Maak deze even een beetje warm met de föhn en wacht een paar minuten. Spray een beetje haarlak voor extra hold. Als je de rollers verwijderd dan zit je kruin weer lekker bol.

Tip 4:
Help je haar is groen! Blond haar kan groen worden. Vaak na het zwemmen in een zwembad. Dit komt niet door het chloor maar door kleine metaaldeeltjes die in het water kunnen zitten. Om dit te voorkomen moet je zorgen dat je haar “verzadigd” is voordat je gaat zwemmen. Dit doe je door een lekkere dot conditioner is je haar te smeren. Zo kan je haar niks meer opnemen, dus zal het niet meer groen uitslaan. Is het kwaad al geschiet? Daar is ook een eenvoudig trucje voor: Ketchup! Rood neutraliseert groen. Dus meng ketchup door je shampoo of breng het puur aan. Wel goed wassen daarna 😉

Tip 5:
Pluis haar! Een top vijf irritatiefactor! Zorg altijd voor de juiste verzorging. Was je haren met een shampoos zonder sulfaten!! Sulfaten zijn boosdoeners voor je haarkwaliteit, je hoofdhuid en je haarkleur! Verzorg na het wassen je haren altijd met een conditioner, masker of leave-in. Deze herstellen de proteïnetekorten of hydrateren je haren weer zodat je de souplesse behoudt. Een hele fijne is de leave-in van Oolaboo, voor alle haartypes te gebruiken en een echte must-have! Zorg dat je een hitte bescherming aanbrengt als je gaat föhnen of een warmte tool gaat gebruiken. Polijst je haren tijdens het föhnen met een goede ronde borstel. Gebruik de BRUSH warmteborstel of een stijltang. Finish met een drupje puntencrème of olie, deze geven glans
en verwijderen het laatste beetje pluis. Ik hoop dat je iets aan deze tips & tricks hebt gehad. Heb jij nog een haarprobleempje? Contact mij gerust, of stuur een PB met je vraag. Dan help ik je graag verder.