Voor ieder probleem een oplossing.

Ken je “oma weet raadt?” De honderden adviezen, nuttige tips uit grootmoederstijd? Die zijn soms zo handig en waar!
Zo is het ook met haarproducten. Oplossingen hoeven niet ver weg te liggen. Ga terug naar de basis. Naar onze oertijd. Naar plantaardige voedingstoffen en kruiden die gebruikt werden als je kwaaltjes had. De natuur staat het dichtst bij onze gezondheid. Wij halen onze bouwstoffen ut voeding uit de natuur.

Dus simpele ingrediënten die voor jouw haar en huid goed kunnen zijn. Ik heb een lijstje gemaakt van grondstoffen die in mijn favoriete cosmetica producten zitten en zal tevens vermelden waar en waarom deze goed zijn:

Quinoa: rijk aan proteïnen = bouwstof van je haar, dus maakt je haar sterker, zorgt voor glans, beheersbaarheid en goede conditie. Zit in de meeste shampoos/conditioners van Luxery Haircare van Oolaboo.

Rijst: rijst heeft de eigenschap te “zwellen”, wat doet het in je product? Het maakt je haar “dikker” na gebruik. Geeft volume en hydrateert/beschermt de huid. Te vinden in de Lush en Mighty Rice producten van Oolaboo.

Groene thee: rijk aan anti-oxidanten, ondersteunt haargroei, verbetert de huidstructuur. Te vinden in de Therapeutic green tea lijn die speciaal is voor hoofdhuidproblemen.

Matcha: rijk aan proteïne en anti-oxidanten. Ons haar bestaat uit proteïnen, dus matcha helpt deze proteïnen te herstellen, anti-oxidanten helpen de schade aan onze cellen te herstellen die veroorzaakt worden door vrije radicalen zoals autosmog of troep uit cosmetica. Matcha ondersteunt haargroei en helpt haaruitval voorkomen. In alle Superfoodies producten en natuurlijk te drinken als pure thee van Oolaboo.

Argan olie: werkt hydraterend. Eigenlijk werken alle oliën hydraterend. Olie zorgt voor souplesse (soepelheid) in je haar.

Aloë vera: werkt kalmerend, ontstekingsremmend. Verbetert een droge beschadigde huid. Zit in de dentalcare producten en morning dew huidverzorgingsproducten van Oolaboo.

Witte truffle: rijk aan vitamine B. Geeft haar een bijzondere rijkdom, herstelt, beschermt, geeft glans en voegt vocht toe. Witte Truffle zit in de ecolorgy verf van Oolaboo en in alle Blushy Truffle haarproducten (voor gekleurd haar).

Cafeïne: verminderd de aanmaak van het DHT hormoon welke verantwoordelijke is voor haaruitval, ook verbetert cafeïne de droge/beschadigde huid door schilfering te verminderen en de soepelheid te herstellen. Zit in de Therapeutic green tea shampoo tegen haaruitval.

Inuline: is prebiotica uit witlof. Een ingrediënt wat vaak gebruikt wordt voor huidherstellende cosmetica

Fructose: vruchtensuiker, helpt tegen roodheid en stress op de huid, werkt kalmerend. Zit in huidherstellende cosmetica.

Tomaat extract: is een natuurlijke UV filter, deze zit bijv in de Blushy truffle sparkling oil welke je haar dus beschermt tegen UV straling.

Kokos extract: kokos maakt je haar sterk, gezond en glanzend.

Yoghurt: Ontvet en kalmeert.

Katoen: Maakt je haar sterker

En zo zijn er nog veel meer ingrediënten die bijdragen aan mooi en gezond haar en huid.
Dus doe er je voordeel mee, stap over op natuurlijke cosmetica. Ik help je graag!