Welkom december!

Welkom december!

De blaadjes zijn gevallen en ook de winterse buien zijn er weer. De buitentemperatuur is gezakt, binnen staat de kachel aan, we hebben behoefte aan ander eten, zoals gevulde soepen en stoofschotels. Ook willen we binnen meer gezelligheid, geurstokken en geurkaarsen, openhaard vuur, warme dekentjes, je huispak aan en op de bank met een dekentje Netflix kijken of een goed boek lezen. Zo heeft ieder seizoen weer zijn mooie kanten.

Een nieuw seizoen zorgt ook voor een verandering in de verzorging van onze huid en haren. De behoeftes liggen dan anders. Door de kou, het aan gaan van de verwarming wordt onze huid gevoeliger en droger. Onze huid voelt trekkeriger, krijgt schilfertjes of scheurtjes of rode vlekjes. Allemaal signalen dat we anders moeten gaan verzorgen. Daarom geef ik je graag tips. Simpele aanpassingen doen al wonderen.

– gebruik natuurlijke cosmeticaproducten. Deze zijn een aanvulling voor je. Synthetische ingrediënten doen niks aan verbetering. Vergelijk het met voeding: groenten en fruit “voeden” je lichaam, snoep en snacks “vullen” je lichaam. Natuurlijke cosmeticaproducten zijn in aanschaf vaak iets duurder, simpelweg omdat de grondstoffen kostbaarder zijn. Maar duur is niet altijd beter! Daarom: lees etiketten, lees de ingrediëntenlijst. Weet wat je smeert! In mijn salon werkt ik uitsluitend met natuurlijke en troepvrije cosmetica. Voor advies ben je altijd welkom.

– was jezelf niet te vaak en met niet te warm/heet water. Hierdoor verlies je de beschermende laag van je huid, je huid barrière is er niet voor niets. Bij natuurlijke cosmetica verlies je deze laag minder snel en herstelt deze ook vele male sneller. Als je geen goede huid barrière meer hebt dan is je huid gevoeliger voor invloeden van buitenaf. De functie van je huid is o.a beschermen. Dus wees er zuinig op. Heb je klachten? Ik help je graag.

– voeding is ook bepalend. Ik adviseer om mee te eten met de seizoenen. De groenten- en fruitsoorten uit het seizoen zijn rijker aan voedingsstoffen. 

Drink genoeg water, vermijd suikerdranken en alcohol zo veel als mogelijk. Drink groene thee of matcha thee. Groene thee verjongt! Matcha thee zit vol anti-oxidanten!

Neem in de maanden zonder de “R”, extra Vit D3, dit is goed voor je immuunsysteem, maar heb je ook nodig voor je collageen aanmaak. Vraag wel altijd eerst advies aan een kenner als je suppletie gaat gebruiken.

– slaap genoeg, pak je rust. Slaap is zo belangrijk! Je herstel van de dag zit in je slaap. Zonder goede slaap laadt je batterij niet genoeg op en herstelt je lichaam niet voldoende voor de volgende dag. 

-beweeg, sport, wandel of fiets. En ga iedere dag naar buiten. Weer of geen weer, het doet altijd iets goeds voor je.

Geniet van de winter!