Krullen!

Hoe laat ik mijn krullen nu mooi krullen?! Zelf heb ik heel steil haar, helaas ;-). Ik hou enorm van krullen en had deze graag willen hebben. Daarom vind ik het des te leuker andermans haren mooi te laten krullen. Inmiddels heb ik heel wat tips voor je verzameld na 30 jaar werkervaring.

  • Wees lief voor je haar! Borstel je haren zacht, gebruik een goede borstel, bijvoorbeeld die van Tangleteezer. Gebruik proteïne,- en vochtherstellende haarproducten. Bijvoorbeeld de Bouncy bamboo of Moisty seaweed producten van Oolaboo.
  • Vermijdt shampoo met SLES/SLS (sulfaten) en gebruik altijd een conditioner. Wissel af met een maskerkuur, leave-in of een paar druppels olie. Hoe gezonder je haar, des te beter de veerkracht. Want je krullen moeten kunnen “bounchen” en dat lukt het best als je haar gezond is.
  • Hoe te drogen: Gebruik in nat gewassen en goed verzorgd haar speciale krul-producten. Bijvoorbeeld de Lush of Whipped modelling cream van Oolaboo. Deze producten zorgen ervoor dat krullen goed kunnen bundelen. Gebeurt dit niet goed? Dan krijg je pluis-haar. Kam/borstel je haren alleen door vlak voor het wassen of als je het net gewassen hebt. Na het aanbrengen van je product in je natte haar, je krullen met een grove kam even doorkammen en heel goed kneden. De krul er goed in duwen. Laat daarna even rusten. Gebruik een diffuser om zacht te drogen, hang onderste boven voor volume, maar NIET kneden tijdens het drogen. Dit doe je pas als het bijna droog is. Kneed als het droog is wat wax, crème of glansolie in je krullen. Klaar!
  • Wat te doen als je gaat slapen: Als je gaat slapen, slaap dan op een zijden zachte satijnen kussensloop, bijvoorbeeld van “satin sleepers”. Waarom? Een katoenen kussensloop heeft een ruw oppervlak. Hierdoor schuurt je haar en krijg je rommelig pluis haar. Het schuren is tevens niet bevorderlijk voor de gezondheid van je haren, maar ook niet voor je huid. Dus twee vliegen in één klap!

Heb je lang haar? Maak boven op je hoofd een hoge losse knot als je gaat slapen. Gebruik hiervoor een zacht elastiek, wokkel of een scrunchie. En slaap niet met nat haar! Je haar is kwetsbaar als het nat is. Het gaat er tevens sneller van pluizen, je krijgt sneller knopen en een niet mooie “out of bed look”;-

  • Last but not least, ga regelmatig naar de kapper! Laat een goed model knippen. En knip het zeker iedere twee a drie maanden. Hiermee voorkom je het splijten van je haarpunten. En schroom niet om advies te vragen aan je kapper! Daar zijn we voor.

Succes krullenbollen!